Fredag

Inatt har vi sovit jättebra! Johan åkte till Skåne igår och jag var lite nervös för hur det skulle gå att lägga Iza. Men jag fuskade och la henne i vår säng. Huga la jag i spjälsängen så han låg och kikade på mobilen ett tag. Jag och Iza mös en stund själva sedan lessnade Hugo och ville ha mat så då satt jag bredvid Iza och ammade. Då somnade hon =) Min fina underbara lilla tjej som helt plötsligt vart såå stor! Hon tycker verkligen om sin lillebror <3 Jag trodde det skulle vara mer avundsjuka i början, men hon är jätteduktig och vill hjälpa till med blöjbyten, vill pussa och kramas. Hon är försiktig när hon klappar honom på huvudet =) Hugo är också jättesnäll <3 Han sover, äter och bajsar (helst på mig).Haha. När han är veken så kikar han mest nöjt omkring sig.. Han sover snällt om nätterna och vaknar bara för att äta <3 Jag är så lycklig och tacksam för min underbara familj och alla underbara människor omkring oss <3 Nu ska jag och Iza leka vidare medans Hugo sover. Sen kommer min pappa hit och då ska vi ta en promenad i det fina vädret =) Ha en bra dag allihopa!

Förlossnings Berättelse

Nu är vår älskade fina lilla Hugo här!
Tänkte försöka knåpa ihop förlossningsberättelsen. Dock så blir den ganska kort ;)

Onsdag den 1 februari så hade vi tid hos Bm för vanligt besök. Jag hade då tänkt fråga henne om hon ville kolla om jag öppnat mig något då jag haft små förvärkar sedan måndagen. Jag vet att man kan ha förvärkar veckor innan man ska få barn.
Bm sa innan hon gjorde undersökningen att man som omföderska ofta är öppen lite utan att det betyder att förlossningen startat. Hon gjorde undersökningen och hon sa: Oj här blir det nog barn snart! Jag var öppen 4cm och tappen börjat utplånats.
Kanterna var redan borta.. Snacka om att jag vart förvånad! Vi åkte hem och fortsatte som vanligt. Förvärkarna ändrades inte och jag vart lite besviken på morgonen att det inte hänt något.

Torsdag förmiddag tyckte jag Förvärkarna kändes lite mer än vad dom gjort dagen innan, men dom gjorde ju inte riktigt ont utan dom kändes bara. Men eftersom jag var nervös över att inte hinna till f-lossningen i tid om vi stannade hemma förlänge så ringde jag Bm och frågade om hon ville kolla om något mer hänt så vi inte skulle åk till Hudik i onödan och bli hemskickade.
Var hos Bm strax efter tolv. Var öppen 6cm och tappen var utplånad. Hon sa vi skulle åka till förlossningen på engång (Eftersom det gick så pass fort med Iza så tyckte hon inte vi skulle chansa)

Jag kom ut till bilen och sa till Johan att vi skulle åka till förlossningen. Han fick en smärre chock :) Haha. Först åkte vi hem och åt panpizza och hämtade bilstolen. Ringde dagis och sa att morfar skulle hämta. Ringde Veronica (syster) och sa vi skulle åka in. Jag hade lovat att hon skulle få vara med på förlossningen :)
Sen ringde jag förlossningen och sa att vi skulle komma in.

Klockan ca 14.15 var vi inne på förlossningen. Väl inne så tog dom Ctg, jag hade inga regelbundna värkar och dom var ej starka. Jag hade öppnat mig till ca 7-8cm. Vi kom in på förlossningssalen fick träffa En Bm som sa att dom skulle ta hål på vattnet. dom skulle bara planera lite först då det var många som skulle föda barn.
Klockan 14.55 tog dom hål på vattnet.
Klockan 15.15 fick jag etablerade värkar.
Klockan 15.30 fick jag krystvärkar och klockan 15.40 är vår lille prins född.
Det gick rysligt fort och han var lite medtagen när han kom ut.
Men han tog igen sig rätt fort! <3

Så gick det till när vår fina lilla kille kom till världen :)


RSS 2.0